Neden Bosna Hersekte Eğitim

Pasaport Harç Bedelleri

Bosna Hersek’te eğitim almak isteyen kişiler de bizlerle iletişime geçerek pasaport harç bedelleri ile kısa zaman içinde gerekli tüm bilgilere..

İçindekiler

Pasaport Harç Bedelleri

Türkiye, son yıllarda dış politikada uyguladığı başarılı siyaset sayesinde birçok ülkede vize uygulamaları karşılıklı olarak kaldırdı. Ülkemiz komşularıyla problemlerini halletmesi ve vize uygulamalarının kaldırılması sayesinde, ekonomide, eğitimde, sanatta vs.. gibi alanlarda insanımız ile diğer toplumlar arasında bir etkileşim ve kaynaşmaya vesile olmuştur. Alınan bilgilere göre Türkiye en son Moğolistan ile vize uygulamalarını kaldırdı. Bu ülkeyle beraber vize uygulanmayan ülke sayısı 70 çıktı. Vize uygulamasını kaldırılmasından maksat, bir Türkiye vatandaşı yabancı ülkeye giriş ve çıkışlarında belli bir süreliğine vize ücreti alınmamasıdır. Bu da ülkeden ülkeye göre uygulanmayan vize süreleri değişiklik gösteriyor. Mesela Rusya ile yapılan antlaşmada iki ülke vatandaşı bir ay süre için herhangi bir ücret ödemeden ülkeye rahatlıkla giriş-çıkış yapabilirler. Tabii ki anlaşmalı diğer ülkelere pasaportsuz giriş yapamaz. Türkiye’nin diğer ülkelerle yaptığı anlaşmalara göre vize süreleri değişiklik arz ediyor. Bir ülke 1 sene verirken diğer ülke 1 ay veriyor. Vize uygulamayan ülkelerden birkaç örnek verelim;

‘’Arjantin, Arnavutluk, Bahamalar, Belarus, Barbados, Belize, Bolivya, Bosna-Hersek, Brezilya, Ekvador, Fas, Fiji, Filipinler, Guatemala, Güney Afrika Cumhuriyeti, Gürcistan, Hırvatistan, Honduras, Hong Kong, İran, Jamaika, Japonya, Karadağ, Kazakistan, Kırgızistan, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti, Kolombiya, Kore Cumhuriyeti (Güney Kore), Kosova, , Libya, Lübnan, , Makedonya, Maldivler, Malezya, Moğolistan, Nikaragua, Pakistan, Palau Cumhuriyeti, Paraguay, Rusya, Singapur, Sri Lanka, Suriye, Svaziland, Şili, Tayland, Tunus, Tuvalu, Uruguay, Ürdün, Venezuela.’’ gibi ülkeler yer almaktadır.
Maliye Bakanlığı tarafından pasaport defter ve harç bedelleri her yıl yeniden belirlenir. 2013 yılı Pasaport Harç Bedelleri, 492 Harçlar Kanununa bağlı olan Değerli kâğıtlar kanunu Genel Tebliği ile Harçlar Kanunu genel tebliği 6 sayılı Tarife de resmi gazetede yayınlanmıştır. Bu sene yayınlanan pasaport harç bedelleri şöyledir:

Pasaport defteri olanlar için, kullanım sürelerine göre ödenen harç bedelleri;
6 Aylık 92,55 TL
1 Sene 135,20 TL
2 Sene 220,65 TL
3 Sene 313,25 TL
4-10 Sene 441,40 TL olarak Maliye Bakanlığı belirlemiştir.

Hiç pasaport defteri olmayanlar için defter fiyat bedeli 72 TL’dir. Yeni pasaport çıkaranlar 6 aylık ödeyecek toplam tutar 164,55 TL olur.
Gideceğiniz ülkeye göre ayrıca vize almanız gerekiyor. 2010 yılının 6. Ayından itibaren hususi veya e-Pasaporta başvuranlar, pasaport defter ücreti ile harç bedelini yatırırken ayrı bir şekilde isimlere yatırmaları gerekiyor. Pasaport defterini “pasaport defter bedeli” ismi ile, Harç bedelini ise “e-Pasaport harç bedeli” ismi altında, Maliye Bakanlığı’na bağlı il ve ilçelerin defterdarlıkta bulunan mal müdürlüklerine, veznelerine veya Maliye Bakanlığı ile sözleşmesi bulunan bankalara yatırabilir.

Bu bankalardan bazıları şunlardır: Akbank, Albaraka Türk Katılım Bankası, Bank Asya, Citibank, Denizbank, Şekerbank, Finansbank, Garanti Bankası, Türkiye Halk Bankası, T.C. Ziraat Bankası, Yapı ve Kredi Bankası, Türkiye Vakıflar Bankası, Türkiye Finans Katılım Bankası, Kuveyt Türk Katılım Bankası, Türkiye İş Bankası gibi sözleşmeli bankalara yatırılabilir.

Dikkat edilmesi gereken hususlar şunlardır: Yatırılacak harç veya defter bedelini ödedikten sonra alacağınız dekontlarda mutlaka TC Kimlik numarası, isim ve soy isim bulunmalıdır. Dekontlarda daha sonradan herhangi bir değişiklik yapılamadığı için harç miktarınızı pasaport sürenize uygun olarak yatırmanız gerekmektedir. Dekontlarda “tahsil edilmiştir” kaşesinin basılması, 1.nüshasının kendinize almanız ve dekontta, tahsilatı yapan memurun ıslak imzasının muhakkak bulunması gerekmektedir.

Yurtdışında olanlar harç bedellerini bulundukları konsolosluğa yatırabilirler.

Puanla
[OY: 0 Ortalama: 0]
Messenger, Instagram ya da WhatsApp üzerinden iletişime geçmek için hemen tıkla! Messenger ile iletişime geçmek için hemen tıkla, konuş! Instagram ile iletişime geçmek için hemen tıkla, konuş! WhatsApp ile iletişime geçmek için hemen tıkla, konuş!